Duiven verdrijven

Duiven

Duiven verdrijven?

Naast rots-hout en tortelduiven, vormen verwilderde postduiven (sportduiven) veel overlast en hinder als zij in grote aantallen voorkomen op gevels, onder bruggen of in parken. Een gemiddelde duif produceert tot wel 14 kilo mest met als gevolg dat gevels worden bevuild en het houtwerk word aangetast.

Duivennesten bevatten een grote verscheidenheid aan ongedierte (vliegen, kevers, motten, mijten, vliegen en stofveer en bloedluizen). Tevens worden er veel ziekteverwekkende organismen in aangetroffen die onder andere kunnen leiden tot allergische reacties. Al deze soorten hebben een verschillende manier van leven en daarmee ook een verschillende vorm van overlast.

Herkennen van ongewilde duiven

Rotsduiven komen veelal voor op pleinen en markten en is waarschijnlijk de meest bekende duivensoort. Zij prefereren stedelijke gebieden en worden ook wel stadsduiven of huisduiven genoemd. Zij leven veelal in grote groepen en planten zich snel voort.

Houtduiven komen ook vaak voor in stedelijk gebied, maar gedragen zich anders dan de rotsduiven. Houtduiven leven meestal in bomen of parken, zijn territoriaal en monogaam. De houtduif broedt veelal in dezelfde boom en veroorzaakt rondom zijn nest de meeste hinder.

Tortelduiven broeden graag op een platte ondergrond en bevuilen de omgeving door de mest over de rand naar beneden te laten vallen.

Postduiven verwilderen nadat zij niet zijn teruggekeerd naar het postduivenhok. Vaak gaat het om jonge duiven die door weersomstandigheden de route zijn kwijtgeraakt en sluiten zich vaak aan bij de rotsduiven.

Door middel van wering zorgen wij ervoor dat de nestel of roestplaatsen ontoegankelijk worden gemaakt. Dit gebeurt door middel van netten, gaas, roestvrijstalen naalden, schrikdraad of piramiden. Ook bestaat de mogelijkheid om de duivenpopulatie door middel van vangkooien te reduceren.

JGongediertebeheer is zeer mobiel en kan daarom altijd snel ter plaatse zijn, wij streven er altijd naar om uw probleem binnen 24 uur aan te pakken, neemt u voor nadere informatie contact met ons op

Wij verlossen u graag van uw ongedierte!

Heeft u SPOED bel dan direct naar:

0147 301 06

Voor het verdrijven van duiven, maken wij een offerte op maat.

Vraag naar de mogelijkheden.

Call Now ButtonBel ons