Houtwormbestrijding

houtworm

Houtwormen bestrijden? 

Houtaantastende insecten bestaan uit 2 groepen, namelijk de nathoutboorders en drooghoutboorders.

Nathoutboorders tasten vooral hout in het bos aan, denk hierbij aan pas gerooide bomen, gestapelde boomstammen en bomen die ziek zijn. In verwerkt hout kunnen zij hun levenscyclus wel volbrengen, maar het voortplanten gebeurt hier niet in. Binnenshuis vormt deze insectengroep geen enkel gevaar.

Drooghoutboorders tasten verwerkt hout aan. Ernstige beschadigingen komen vooral voor in hout wat verwerkt is in panden en opslagplaatsen. De gewone houtwormkever, de grote houtwormkever, de spinthoutkever en de boktor zijn de meest voorkomende drooghoutboorders. De larven kunnen grote schade aanrichten, waarbij de bouwkundige staat van een pand zo wordt aangetast dat zelfs bestrijden niet meer baat en alleen nieuwbouw een alternatief is.

Houtwormkever larven zijn vaalwit met een lengte van ongeveer 7 mm. De gangen die geboord worden door de larven van houtwormkevers vernielen of beschadigen houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten voorwerpen. Het liefst worden de gangen geboord in de zachtste delen van het hout, zoals de zomer jaarringen.

Houtwormen laten bestrijden

Levende houtwormkever larven verraden zich door het boormeel dat wordt achtergelaten uit de gaatjes. Ten minste 10% vocht moet het hout bevatten en bij voorkeur koudere plekken hebben. Goed verwarmde en geïsoleerde woningen verkleint de kans op houtwormkevers aanzienlijk.

Nadat het te behandelen hout goed is afgeborsteld met een staalborstel of nadat de zwaarder aangetaste delen eventueel bloot worden gelegd met een beitel,  kan een bestrijdingsmiddel worden aangebracht. Dit gebeurt door een bespuiting onder druk. De larven worden gedood doordat het insecticide diep in het hout dringt.

Wij gebruiken altijd de juiste in België toegelaten producten om u snel van uw houtwormen te verlossen.

JGongediertebeheer is zeer mobiel en kan daarom altijd snel ter plaatse zijn, wij streven er altijd naar om uw probleem binnen 24 uur aan te pakken, neemt u voor nadere informatie contact met ons op

Wij verlossen u graag van uw ongedierte!

Heeft u SPOED bel dan direct naar

0147 301 06

Houtwormbestrijding vanaf €7.50 per m2

Informeer naar de mogelijkheden.

Call Now ButtonBel ons