Rattenbestrijding

ratten

Overlast van ratten

Een rattenplaag kan zich op verschillende manieren uiten, zoals door stankoverlast of schade aan het interieur. JGongediertebeheer speelt hierbij allereerst een adviserende rol om overlast van ratten te verminderen. Een goede hygiëne en de onbereikbaarheid van levensmiddelen ontneemt de ratten een broodnodige voedselbron. Een muis kan zich aanpassen aan de meest uiteenlopende omstandigheden en verkeert bij voorkeur in de nabijheid van de mens.

Als eenmaal bekend is hoe ratten een woning, winkel of bedrijfspand binnenkomen kan er worden overgegaan tot het uitvoeren van bouwkundige aanpassingen, waardoor ratten niet meer binnen kunnen komen. De reeds aanwezige ratten moeten vervolgens bestreden worden, doordat zij ziektes als salmonella en de ziekte van Weil kunnen overbrengen. Naast deze gezondheidsrisico’s voor de mens bestaat er ook het risico van kortsluiting en brand doordat ratten knagen aan elektriciteitsleidingen.

Herkennen van rattenplagen

Ratten worden aangemerkt als ongedierte of plaagdieren, door de schade die zij kunnen aanrichten aan materialen en de gezondheid van de mens.

De aanwezigheid van ratten in gebouwen uit zich onder andere op de volgende manieren:

– Rattenkeutels hebben een lengte van ongeveer 2 centimeter
– Beschadigingen aan voorraadartikelen en aangevreten delen van het interieur
– Aangevreten karton, isolatiemateriaal enzovoort ten behoeven van nestbouw
– Een penetrante geur die ruikt naar ammonia, des te minder ventilatie de ruimte biedt, des te sterker is de geuroverlast.

Mocht u deze verschijnselen waarnemen, neemt u dan direct contact op met JGongediertebeheer om verdere schade te voorkomen. Niet tijdig ingrijpen tegen (groeiende) aanwezigheid van ratten door een professional kan ernstige gevolgen betekenen voor een bedrijf of instelling, hierdoor wordt bijvoorbeeld niet langer voldaan aan wettelijke bepalingen, waardoor in het ergste geval zelfs sprake kan zijn van (tijdelijke) sluiting van het bedrijf of de instelling, met alle financiële gevolgen van dien.
Laat de bestrijding van ratten en de preventie inzake het ontstaan van overlast door deze plaagdieren daarom altijd over aan een gecertificeerde ongediertebestrijder.

JGongediertebeheer is zeer mobiel en kan daarom altijd snel ter plaatse zijn, wij streven er altijd naar om uw probleem binnen 24 uur aan te pakken, neemt u voor nadere informatie contact met ons op

Wij verlossen u graag van uw ongedierte!

Heeft u SPOED bel dan direct naar:

0147 301 06

Rattenbestrijding vanaf €75,-

Informeer naar de mogelijkheden.

Call Now ButtonBel ons